יום שבת, 21 בינואר 2012

טיפים להכנת כריכים בריאים


לכולנו יש ימים ארוכים ועמוסים, לעיתים אנו כ"כ עסוקים בעבודה או בלימודים  "שאין לנו זמן לאכול" וחוטפים מן הבא ליד, נוצרת התנהגות אכילה לא מסודרת ולא מאוזנת המקשה בשמירה על משקל תקין ועל אורח חיים בריא.

פתרון מצוין לימים כאלו הוא הכנת כריכים מבעוד מועד למשך היום כתחליף לארוחות חמות. 2-3 כריכים בתוספת ירקות, יספקו את כל אבות המזון להם הגוף זקוק, יתרמו לתחושת שובע, לתפקוד ולריכוז מקסימאלי לאורך כל היום. בכל מקרה השתדלו להתחיל את היום בארוחת בוקר, לפני היציאה מהבית, על אחת כמה וכמה שאינכם יודעים מתי תתאפשר לכם הארוחה הבאה ביום.
  • הכריך הינו תחליף לארוחות במהלך היום לכן עליו להתבסס על מרכיבים מאבות המזון להיות עשיר בסיבים וויטמינים. הכריך צריך להיות מורכב מפחמימות, חלבונים ושומנים. שילוב בין הפחמימות לשאר מרכיבי אבות המזון מונע ירידה מהירה של רמת הסוכר בדם, מבטיח אספקה קבועה יותר של אנרגיה ומאפשר תחושת שובע לאורך זמן.
  • רצוי כי הכריך יהיה עשיר בסיבים תזונתיים, על כן כדאי להשתמש בלחם מקמח מלא, המכיל כמות כפולה של סיבים תזונתיים מזו שבלחם אחיד. בנוסף, הערך הגליקמי שלו גבוה יותר ולכן הוא משביע יותר לאורך זמן. מומלץ להשתמש בלחם שיפון ובלחם מחיטה טרום נבוטה, העשיר במינרלים וויטמינים, גם אם בוחרים להשתמש בלחם קל. 
  • בכל מקרה תמיד עדיף לאכול כריך מלחם פרוס על פני כריך מפיתה, לחמנייה או ג'בטה, הללו מכפילות את כמות הקלוריות, משביעות פחות ועלולות לגרום לעצירות.
  • הכינו כריך עשיר בחלבונים- הוכח במחקרים רבים כי ככל שיש יותר חלבונים כך אנחנו שבעים יותר, אפשר לגוון את הגבינה או הביצה בנתחים של חזה הודו, המכילים אחוזי שומן נמוכים, קציצות הודו וירק אפויות או טונה.
  • כדאי לבחור ממרחים מזינים ובעלי ערך תזונתי גבוה כגון: גבינות  רכות וקשות 5% שומן, אבוקדו, טחינה, חומוס ביתי, פסטרמה לא מעובדת, טונה או פרוסת גבינה צהובה. ניתן פעם ביום להכין כריך מתוק עם ריבה או דבש ולהימנע ממרח שוקולד, המכיל אחוזי שומן גבוהים.
  • ישנם מוצרים טבעיים שיכולים לשדרג את טעם הכריך, אפשר להשתמש בכפית ממרח עגבניות מיובשות בשמן זית, פסטו כוסברה או בזיליקום וממרח זיתים.
  • תוספות של ירקות או עשבי תיבול, כמו כוסברה, נענע, נבטים ופיטריות, הופכות את הכריך למגוון ומעניין מבחינת המראה והטעם, יתרה מזו הופכות את הכריך לארוחה שלמה ומזינה. ניתן להכין ירקות חתוכים ומוכנים לאכילה בקופסת פלסטיק, השומרת על צורתם וטריותם. אפשר להשתמש בעגבניות שרי, תירס גמדי, רצועות פלפלים במגוון צבעים וסלט כרוב.
  • טיפ: כדי להימנע מכריך "רטוב" ניתן להניח בין הלחם לבין המרכיבים הרכים – (גבינה רכה, ממרחים וירקות לחים כגון עגבנייה) עלה חסה, מצע של נבטים או פרוסה של גבינה צהובה, עליהם תניחו את המרכיבים הרכים.
  • אם הכנתם כריך חם, כדאי לארוז אותו בנייר פרגמנט או רדיד אלומיניום, אחרת מומלץ לארוז את  הכריך בניילון נצמד, בכל מקרה כדאי לשים את הכריך בקופסת פלסטיק קטנה, שתשמור על הצורה והטריות.
  • שתייה- גם אם נמצאים מחוץ לבית, יש להקפיד על שתיית בקבוק ליטר וחצי של מים לאורך כל היום. כדאי להגביל את שתיית הקפה לשתי כוסות קפה במשך היום, ולהימנע משתייה  של משקאות ממותקים או משקאות דיאט, היוצרים התמכרות ומביאים לכאבי ראש וסימפטומים נוספים.

    המאמר באדיבות: 
    אלונה אזאגי ירון, דיאטנית קלינית רשת סטודיו C 

יום שני, 25 ביולי 2011

אנטריקוט צלוי על הגריל

מתכון למרינדה     מאת: השף אבי אביטן



חומרים

ל 1 נתח אנטירקוט

כף טימין
שורש גינג'ר קצוץ
3 כפות סויה
3 כפות דבש
טריאקי
שמן זית
1 כף צ'ילי גרוס
5 שיני שום קצוץ
כף מלח גס
כף פלפל שחור גרוס
2 כוסות יין אדום


אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד, מעסים את נתח האנטריקוט
מניחים במקרר לספיגת הטעמים לילה קודם
4 שעות לפני ההגשה מכניסים לתנור בטמפרטורה של 150 מעלות
מגישים לצד תפוחי אדמה אפויים וירקות אנטי פסטי

יום חמישי, 28 באפריל 2011

טיפים למנגל על האש

1. נקו היטב את הגריל משאריות העשויות להרוס את טעם הבשר החדש.
2. שמנו את הרשת הגריל בעזרת בצל טבול בשמן או התיזו מעט תרסיס שמן בכדי שהבשר לא ידבק לגריל ויקרע כשהופכים אותו.
3. השאירו רווח בין הנתחים והחלקים שאתם מניחים על האש על-מנת לאפשר צלייה אחידה יותר.
4. הפכו את הסטייק שלכם רק פעם אחת בכל צלייה. הזמן להפוך הוא, כאשר מיצים מתחילים לבעבע על הצד שאינו מבושל עדיין.
5. אל תחרצו חריצים בבשר תוך כדי צלייה. חורים וחתכים יגרמו למיצים לצאת ולבשר להתייבש.
6. להוספת טעם וצבע לבשר, הברישו את הבשר ברטבים רק ב-10 הדקות האחרונות של הבישול.
7. החזיקו מרסס מים קטן או קערית עם מים והתיזו מים בכל פעם שעולות להבות.
8. את הבשר הצלוי העבירו לצלחת או קערת הגשה נקיות; לא לצלחת שבה אוחסנו נתחים טריים של בשר, בכלל זה דגים או עוף.
9. בסיום הצלייה, הברישו את הרשת ונקו אותה משאריות.
10. ב ת י א בו ן....

אנטריקוט על האש

יום רביעי, 10 בנובמבר 2010

מבצע על סדרת מוצרי בשר פרימיום של אל גאוצ'ו

במסגרת המבצע קונים אחד ממוצרי הסדרה (למעט סטייק אנטריקוט) ומקבלים את השני בחצי מחיר (הזול מביניהם).
המבצע מתקיים ברשתות שופרסל שלי, שופרסל ביג, מגה ומגה בעיר בכל רחבי הארץ, בין התאריכים: 2 בנובמבר עד 27  בנובמבר 2010.
מוצרי סדרת הפרימיום "אל גאוצ'ו"
קציצות אל גאוצ'ו  400 גרם- מכיל 11 קציצות עסיסיות מצוינות לבישול או לטיגון בקדירה וגם לצלייה על הגריל.
המבורגר אל גאוצ'ו 300 גרם- מכיל 2 המבורגרים עבים במשקל 150 גרם, כמו במסעדות ההמבורגר המובחרות. לצלייה במידת צלייה - מדיום וול, על הגריל או במחבת..
קבבונים אל גאוצ'ו  400 גרם- מכיל 9  אצבעות בקר טחון לצלייה על הגריל או על מחבת.
 צ'וריסוס אל גאוצ'ו 400 גרם- מכיל 3 יחידות של נקניקיות דרום אמריקאיות אותנטיות המצוינת לצלייה על הגריל, מחבת או בתנור.

יום שלישי, 21 בספטמבר 2010

פאפאגאיו מהדרין עושים שבת בבית

מסעדת פאפאגיו הכשרה למהדרין שבירושלים (תלפיות), המתמחה בבשר ברזילאי, משיקה בימים אלו שירות טייק-אווי ייחודי לשבתות, חגים ואירועים.

פאפאגיו מהדרין בירושלים, שחרטה על דגלה טיפול ראוי בבשר דרום אמריקאי איכותי במחיר שפוי, מציעה כעת את השולחן הברזילאי המוכר בשמחה ובצבעוניות האופיינית לו, היישר לשולחן השבת בביתכם והכל בהכשר המשובח של OU, גלאט מהדרין. תפריט הקייטרינג שהורכב והותאם עבור צרכי סעודות שבת/חג/אירוע, כולל בתוכו מגוון רחב מאד של סלטים, תוספות, מנות עיקריות ואפילו קינוחים.

גם בתחום המחירים יש חדשות: כך למשל תמצאו את האסאדו המפורסם של פאפגאיו ברוטב, ב-12 שקלים בלבד. רבע עוף ברוטב פטריות ויין לבן ב 7.50 שקלים וסלט הבית המוכר – שעועית שחורה עם תירס בארבעה שקלים בלבד. (המחירים הם ל-100 גר').

האוכל טרי, אסטטי, מוגש במקצועיות וברמה. אז אם אתם מוצאים את עצמכם בערב שבת או חג, כמהים לאוכל של בית אבל רחוקים מלייצר אותו, פאפאגיו היא התשובה שתשאיר אתכם עם טעם של עוד ובניחוח ברזילאי.

פאפאגאיו מהדרין בהשגחת ה OU, רחוב יד חרוצים 3, תלפיות, ירושלים.
הקייטרינג החגיגי פועל בימים חמישי ושישי.